Nagy siker volt az V. Magyar Gála

//Tóth Gábor
V. Magyar Gála Dunaharaszti, fotó: dho

V. Magyar Gála Dunaharaszti, fotó: dho

A Paradicsomsziget Egyesület fémjelezte rendezvény célja, összehozni mindazokat, akik Dunaharasztin a magyar népi kultúra hagyományait tartják elevenen.

Szokás szinte teljesen megtelt a József Attila Művelődési Ház színházterme. A megjelenteket dr. Szalay László, Dunaharaszti város polgármestere köszöntötte. A városvezető kiemelte, hogy a hagyomány és kultúra ápolása a civil szervezetek nélkül nem működhet, és ebben oroszlánrészt vállal a Paradicsomsziget Egyesület.

A megjelenteket Lehel Endre alpolgármester is köszöntötte, sőt a „kalotaszegi legényes” néhány lépésével meglepetést is okozott.

A gálán fellépett a Gerlice táncegyüttes, Benkő András kobozművész, megmutatták tudásukat a Rákóci suli növendékei. Utóbbiak egyrészt kórusban énekeltek, de a Cinege lányok nevű formációban két tanuló csíki népdalokat énekelt. A Csenderítők együttes és a Dúros zenekar is muzsikált. A Haraszti Dúdolók is megmutatták tudásukat, csakúgy, mint a moldvai népdalokat éneklő Kodela Eszter. A Haraszti Táncház immár 5 esztendős, a rendezvény csapat is színpadra lépett. Szécsi Fanni és Thomán Marcell vezető táncosok is elkápráztatták a közöséget. A műsorvezető Katavits Kitti volt. A rendezvényt közös éneklés, majd pedig Táncház zárta.

(dho)