Szent Flórián napja van – a térség parlamenti képviselője köszöntötte a haraszti önkénteseket

//Berényi Attila
A DH ÖTE ügyeletben lévő tagjai, Pánczél Károly parlamenti képviselő és Lehel Endre alpolgármester. fotó: dho
Szent Flórián a tűzoltók védőszentje. A 3. század második felében élt, ekkor vette fel a keresztény hitet. A hagyomány szerint ifjúkorában imádságára kialudtak egy égő ház lángjai.

Dunaharasztin nagyjából egy éve alakult meg a Dunaharaszti Önkéntes Tűzoltó Egyesület, és idén áprilistól vonul menteni a csapat. Az elmúlt bő egy hónapban már segítettek vízömlésnél, ők is ott voltak a többi tűzoltó csapattal a soroksári nagy lángok oltásában, őket riasztották amikor városunkban egy autó lángolt vagy amikor a kiserdő több helyütt parázslott. Azaz az első harminc napjukban is volt dolguk Dunaharaszti lánglovagjainak. Ha kíváncsi arra, hogy milyen is a DH ÖTE élete, akkor nézze meg a velük készült podcast epizódunkat. (A cikk a videó után folytatódik)

A csapatot a tűzoltók védőszentjének, Szent Flórián ünnepe alkalmából most Pánczél Károly a térség parlamenti képviselője, valamint Lehel Endre Dunaharaszti alpolgármestere látogatta meg ideiglenes telephelyükön, és köszöntötte őket a jeles nap alkalmából.

(dho)