Káposzta, káposzta, káposzta… káposztafőző verseny Harasztin

//Tóth Gábor
A 2023-as káposztafőző verseny. Cserépedényben fő az étek. fotó: dho
Dunaharaszti hagyományos rendezvényei között ott van a Káposztafőző verseny, amelyet a Sport szigeten rendeznek meg évről-évre.

A szeles és emiatt bizony csípős időben a valóban „kemények” vállalták a főzést Duna parton, a Nomád kempingben a Dunaharaszti Nőegylet szervezésében. Bár a bográcsoknak és a kondéroknak védelmet kellett biztosítani a szél elől, ám az időjárás a hangulaton semmit sem rontott. Szél elleni védelemnek például nagyon jól jött néhány választási hirdetmény, még az előző kampány idejéből.

Több csapat küzdött meg az elemekkel, és készültek a finomabbnál finomabb ételek, persze mindegyik káposztából. Két helyen is cserépedényben rotyogott a káposztás étek, másutt pedig gőzgombócok dagadtak büszkén a forró káposztás csoda tetején, vagy éppen bőségesen kandikált ki bab a főtt káposzta közül, de a disznótorok hangulatát idéző káposztás étel is készült. Aki ott volt, az biztosan nem távozott éhesen. Természetesen szakértő zsűri bírálta a csemegéket, ám a hangulat volt ismét a rendezvény lényege.

(dho)