Ismét „Dunaharaszti adventi kalendárium”

//Tóth Gábor
adventi-ablakok07_dho_20211204

fotó: dho

Immár hagyománnyá vált, hogy karácsony előtt, a készülődés jegyében Dunaharaszti egyes városrészeiben adventi ablakok jelzik az ünnep közeledtét. Ebben az évben is megszervezi a közösség az akciót.

Dunaharaszti 6 városrészében külön-külön lesz a teljes területre kiterjedő adventi ablak-kalendárium. Így külön várják az önként jelentkezőket Felsővárosban, Rákócziligeten, az Óvárosban és a Petőfitelep – Bezerédi területén. Utóbbiakra ide kattintva jelentkezhet.  Sőt külön akció szerveződik a Bethlen városrészben és a Millennium telepen.

A lényeg, hogy advent minden napján felviláglik majd egy-egy ablak az önként jelentkezők otthonában. Ezeket mindenki maga díszíti fel, és a dekorációban meg kell jelennie az adott nap számának is. Természetesen a már lelepleződött ablakok december 24-éig minden nap világítanak majd nagyjából 18.00 és 20.00 óra között. Hogy ezek hol találhatóak, minden városrészben térkép jelöli majd. Így egy kellemes esti séta alkalmával fel lehet majd őket keresni. Lesz, ahol kis meglepetés, édesség várja a kicsiket.

Adventre tehát ismét díszbe öltözik a város. A szervezők facebook eseményét ide kattintva érheti el, bárki csatlakozhat a HarasztOur csoport szervezte akcióhoz.

Idézzük fel együtt, hogy milyen volt ez a rendezvény 2021-ben, alábbi cikkünkben eléri az akkor készült képeinket!

Világító adventi ablakok szerte a városban

(dho)