Rózsaszín szalag, séta, összefogás

//Berényi Attila
rozsaszin-szalagos-seta06_dho_20221016.jpg

Rózsaszín szalagos séta Dunaharasztin. fotó: dho

Az egyik leggyakoribb daganatos megbetegedés a hölgyek esetében a mellrák. Több mint 5 ezren szembesülnek évente idehaza az erről szóló diagnózissal. A korai felismerés azonban a gyógyuláshoz vezető út. Erre hívja fel a figyelmet világszerte a rózsaszín szalagos séta, amelyet immár második alkalommal Dunaharasztin is megszerveztek.

Jelképeink egyszerűek, mégis mély tartalom van mögöttük. Ilyen a rózsaszín szalag is: egyszerű, színes szövetdarab a szív fölött. Azokra a nőkre hívja fel a figyelmet, akik megküzdenek egy alattomos betegséggel, a mellrákkal. A kór elleni harc legfontosabb eszköze pedig a megelőzés! A szűrővizsgálatok ugyanis segítenek abban, hogy időben felfedezzék az ilyen jellegű elváltozásokat.

Gál Emese (b) és Kormanik Andrea a séta háziasszonyai. fotó: dho

Kormanik Andrea immár második alkalommal szervezte meg Dunaharasztin a mellrák elleni küzdelemről szóló, úgynevezett rózsaszín szalagos sétát. Mindössze pár száz lépés, amit együtt a jelenlévők megtettek a Bezerédi-lakópark utcáin, viszont minden egyes lépésnek súlya volt – a figyelem súlyát hordozták magukban.

Hölgyem, Ön is menjen el évente szűrővizsgálatokra! Ez a kevés idő az életét, a családja jövőjét mentheti meg.

(dho)