Idén áruházi gyűjtőpontokon, és a postákon várja az adományokat a MikulásGyár

//Berényi Attila
Kép: mikulasgyar.hu sajtó engedélyével
Ebben az évben is meghirdeti jótékonysági akcióját a MikulásGyár, ám ezúttal (nem egy helyszínen), hanem az ország 24 Auchan áruházában, valamint egyes postákon gyűjtik december elsejétől a felajánlásokat az önkéntesek - közölte Zsolnai Endre, az akció főszervezője.

A járványhelyzetre való tekintettel a szervezők főként tartós élelmiszereket, tisztálkodási- és fertőtlenítőszereket várnak december 20-ig. Használt adományokat, a járvány miatt biztonsági okokból, nem fogadnak – emelte ki közleményében Zsolnai Endre.

A közlemény szerint idén is a Magyar Vöröskereszt önkénteseinek a segítségével gyűjtik az adományokat, akik gondoskodnak arról is, hogy a legjobb helyre kerüljenek a felajánlások.

„Örömmel segítettünk a Mikulásgyárnak, és igyekeztünk olyan megoldást találni, ami még pluszt is hozhat az eddigi gyakorlathoz képest, ezért a gyűjtést valamennyi áruházunkban megrendezzük, így idén országos lesz a Mikulásgyár!” –  mondta Dominique Ducoux, az Auchan Magyarország vezérigazgatója. Dunaharasztihoz a Soroksári Auchan van a legközelebb.    

A közlemény szerint, aki nem tudja személyesen elvinni az ajándékát a gyűjtőpontok valamelyikére, postán, ingyen is feladhatja azt, lezárt dobozban, csak annyit kell ráírni a küldeményre, hogy „Mikulásgyár”.

Dunaharasztiban az 1. postán (2330 Dunaharaszti. Baktay Ervin tér 2.) lehet élni ezzel a lehetőséggel.

Az országos gyűjtés során a Mikulásgyár – csakúgy, mint az előző években – a Lurdy Házban is várja az adományokat – írják a szervezők.

A MikulásGyárról bővebb információt itt találhat.

(MTI, mikulasgyar.hu)