Rózsaszín szalagos séta a mellrák ellen, Dunaharasztin

//Tóth Gábor
Képünk illusztráció, forrás: freepik
A világon mindenütt a rózsaszín szalag azt a küzdelmet jelképezi, amelyet a mellrákkal diagnosztizált nők folytatnak az egészségükért. Az idén először Dunaharasztin is sétára hívják mindazokat, akik érintettek, családtagok, vagy éppen jelenlétükkel akarják erősíteni ezt a sokszor magányos harcot.

A kampányt eredetileg a néhai Evelyn H. Lauder, a nevét viselő világmárkát alapító üzletasszony alapítványa indította el. A ma több mint 70 országban folytatott mellrákellenes kampány ez idáig több mint 53 millió dollárt gyűjtött nemzetközi kutatások, tájékoztatás és orvosi ellátás finanszírozására. Magyarországon minden 8.-9. nőt érint a mellrák az élete valamelyik szakaszában.

Dunaharaszti közössége, most ehhez a kampányhoz csatlakozik.

„Mindenki életében van legalább egy fontos nő, akiért megtenne akár csak egy rövid sétát, hogy felhívja figyelmét a rendszeres szűrővizsgálat fontosságára! ” – írja az esemény szervezője, Kormanik Andrea.

A lényeg az, hogy ezzel is felhívják a résztvevők a figyelmet a rendszeres szűrővizsgálat fontosságára, a korai felismerés létfontosságú szerepére! Október egyébként a mellrák elleni küzdelem hónapja.

Séta a mellrákos nőkért – Dunaharaszti

Causes event by Kormanik Andrea beauty-med on Saturday, October 10 2020

A Dunaharasztin szerveződő séta 2020. október 10. szombat délután, délután 15 és 16 óra között lesz.

A séta útvonala: Corner Café (Dunaharaszti, Somogyvári Gyula u. 57) – Szelényi Aladár u. – Haraszty F. u – Rajkovits utca. – Corner Café.

Az eseményen részt vesz Györgyi Kata Dunaharaszti BSI futónagykövete, Dr. Ignácz Magdolna „A Második Esély BSI futónagykövete”, valamint Gál Emese MTVA szerkesztő-riporter, a Hősmagyar-Hunity Alapítvány elnöke is.

Legyen ott Ön is!