Szúnyoggyérítés lesz nálunk!

//Tóth Gábor
szunyoggyerites_0826_freepik_20200822

Képünk illusztráció, forrás: freepik

Folytatódik az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság szúnyoggyérítési programja.

Az OKF honlapján nyilvánosságra hozott ismertető szerint 2022. 08. 17-én, azaz szerdán több más település mellett szúnyoggyérítés lesz Dunaharasztin, Dunavarsányban és Taksonyban is. Délegyházán és Szigetszentmiklóson 2022. 08.16.-án végzik el a munkát. Minden esetben a napnyugta után órákban dolgoznak majd a szakemberek úgynevezett földi, kémiai eljárást használva. Rossz idő esetén a következő két nap valamelyikére tolódik a végrehajtás.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A szakemberek azt javasolják, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján gyűjtse össze. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

(OKF)