Gyorsan gyűlnek az ajánlások Dunaharasztin is

//Berényi Attila
Egy ajánlás. fotó: dho
A kormánypártok és az ellenzéki összefogás már az első napon sikeresen összegyűjtötte a 106 egyéni körzetben a szükséges ajánlásokat. Dunaharasztin is nagy lendülettel indult a kampány.

A dunaharaszti piacon, majd pedig a Baktay téren jelentek meg a pártok aláírásgyűjtő standjai. Mi a délelőtti akciókat látogattuk meg.

A DK, Jobbik, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd, Mindenki Magyarországa Mozgalom közös ajánlás gyűjtő standja a Dunaharaszti piacon. fotó: dho
Ajánlásokat gyűjt a FIDESZ Dunaharaszti piacán. fotó: dho
Ferancz Norbert a Kétfarkú Kutya Párt jelöltje a szervezet standjánál a dunaharaszti piacon.

A FIDESZ-KDNP jelöltje a Pest megyei 11-es választókerületben Pánczél Károly. A jelenleg is országgyűlési képviselőként dolgozó politikus már kora délután jelezte, hogy összegyűjtötték a szükséges 500 aláírást, de tovább folytatják a szignók beszerzését, aktivistáik továbbra is ott lesznek az utcákon, piacokon.

A FIDESZ délután be is jelentette, hogy mind a 106 választókerületben összegyűjtötték az induláshoz szükséges aláírásokat.

Az ellenzéki Jánosi-Lesi Ágota (DK, Jobbik, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd, Mindenki Magyarországa Mozgalom) is gyorsan összegyűjtötte a képviselő-jelöltté váláshoz szükséges 500 szignót. A jelölt közlése szerint, tovább folytatják az aláírásgyűjtést.

Az ellenzéki Jánosi-Lesi Ágota (DK, Jobbik, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd, Mindenki Magyarországa Mozgalom) Dobrev Klárával (DK) az ajánlásgyűjtésen. fotó: Jánosi-Lesi Ágota

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje Márki-Zay Péter közösségi oldalán közölte, hogy az összefogásban részt vevő pártoknak is sikerült mind a 106 körzetben összeszedni a szükséges mennyiségű ajánlásokat.

A Mi Hazánk Mozgalom jelöltje Bodrovácz Antal is gyűjti az ajánlásokat. A munkát a jövő héten is folytatja a politikus az aktivisták segítségével. Így Dunaharasztin szerda kivételével minden hétköznap a HÉV állomáson lesznek 16.00 és 18.00 óra között, valamint a szerdai és a szombati piacon 08.00 és 12.00 óra között érhetőek el.

A Mi Hazánk Mozgalom jelöltje, Bodrovácz Antal ajánlásokat gyűjt. forrás: Bodrovácz Antal

A Nemzeti Választási Iroda közleménye szerint az április 3-ai országgyűlési választásra február 12-étől február 25-én 16 óráig lehet jelöltet állítani. A választási irodáknak három napjuk van az ajánlások ellenőrzésére, a választási bizottságok ezt követően döntenek a jelöltek nyilvántartásba vételéről, ehhez a jelölteknek 500 érvényes ajánlásra van szükségük.

A választási irodák az ajánlások ellenőrzésekor rögzítik a választási informatikai rendszerben, hogy a választópolgár ajánlott-e jelöltet, és ha igen, melyiket. Így kérésre az irodák meg tudják mondani, hogy a választópolgár adatai melyik jelölt ellenőrzött ajánlásai között szerepelnek, írja az MTI. A választópolgárok a lakóhelyük szerinti egyéni választókerületi választási iroda vezetőjétől, a jegyzőtől kérhetik a tájékoztatást. Mivel az irodák csak addig folytatják a tételes ellenőrzést, amíg az érvényes ajánlások száma eléri a jelöltséghez szükséges számot, csak az így ellenőrzött ajánlások „kereshetők” vissza.

(dho, FIDESZ/facebook, Márki-Zay Péter/facebook, MTI)