Valós időben lehet látni az okostelefonon, merre vannak a Volánbusz járatai

//Berényi Attila
Képünk illusztráció. forrás. freepik / noxos
A Volánbusz napi több százezer utasának jelent segítséget az utazás megtervezésében, hogy 2024. január 4-től a helyközi autóbusz-járatok közlekedésének valós idejű adatai érhetők el és követhetők a Google Térképen is, áll a cég szerkesztőségünknek küldött közleményében.

A Volánbusz helyközi járatainak menetrendje már 2017 óta elérhető a Google Térképen, a statikus információkat azonban mostantól valós idejű utastájékoztatási adatok váltják fel az elmúlt évek fejlesztéseinek és sikeres tesztidőszakainak köszönhetően. Így országos szinten napi több mint 42 ezer helyközi járat adatai jelennek meg a Google Térkép felületein.

A járművek valós idejű követése a helyi járatok esetében is lehetséges, de csak azon városok esetében, ahol az önkormányzat – mint a helyi autóbuszos közösségi közlekedési szolgáltatás megrendelője – biztosítja az ehhez szükséges technikai feltételeket.

Okostelefonján a Google térképét megnyitva tudja elérni a szolgáltatást. Elég, ha rákattint az Ön számára fontos megállóra és láthatja, hogy melyik járat mikor ér be, vagy éppen mennyit késik. Így valós idejű adatokhoz jut a Volánbuszok helyzetéről a megállókhoz képest.

(Volánbusz)