Motorosokkal lesz teli a hétvégén a főváros és környéke

//Tóth Gábor
Képünk illusztráció. forrás: freepik / ikaika
Ezen a hétvégén rendezik meg a „Harley-Davidson” fesztivált. A 120. jubileumi rendezvény helyszíne hazánkban lesz, hívja fel a figyelmet az Útinform. Leginkább Budapesten kell a motorosokra számítani.

A közutakon közlekedők vasárnapig, vagyis 2023. június 25-ig, erős motorosforgalomra számíthatnak a főváros környéki utakon. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében lévő utak közül, kiemelten érintett lehet a M0-s autóút, az M2-es autóút, az M1M7-es autópálya, M5-ös, M6-os autópálya ki és bevezető szakaszai, valamint a 2-es, 3-as, 4-es, 10-es és 11-es főutak, illetve a Dunakanyar és a Pilis-hegység közútjai.

A következő napokban a fesztivál részeként az ország több vidékére is szerveznek Budapestről induló vezetett túrákat, többek között a Balaton-felvidékre, az Alföldre, a Mátrába, a Cserhát hegységbe, Dobogókőre, a Vértes-hegység térségébe és a Dunakanyarba is. A vezetett túrák útvonaláról további részletek ide kattintva érhetőek el. Ezért érdemes nem csak Budapest környékén, de valamennyi felsorolt térségben figyelmesen közlekedni. Az utak közelében lakók pedig készüljenek fel a hanghatásra is, hiszen ezek a motorok nem éppen csendesek.

(útinform)