Pünkösd: boltok, közlekedés, egészségügy

//Berényi Attila
hosszu-hetvege-punkosd-osszegzo-freepik-dho2_20210521

kép: freepik / dho

Három napos hosszú hétvége a mostani, hiszen pünkösd van. Az ünnep miatt az alábbiakra kell számítani a boltokban, a tömegközlekedésben és az egészségügyben.

Boltok:

A három napból kettőben zárva lesz az üzletek többsége. Tehát érdemes a bevásárlást még szombaton lezavarni, mert vasárnap és hétfőn bizony a ZÁRVA tábla fogadja majd a vásárlókat.

Ám néhány helyen be tud szerezni pár dolgot, ha éppen valamit elfelejtett:
Sziszkó és Fati kisbolt a hosszú hétvégén is nyitva lesz, minden nap 06.00 és 22.00 óra között.

A SPAR express OMV is nyitva van, méghozzá nonstop. De fel tudja keresni ez idő alatt is a benzinkutakat, virágboltokat, újságárusokat, édességboltokat, vendéglátó és szórakozóhelyeket.

Tömegközlekedés:

MÁV: A vonatok május 28-án vasárnap az ünnepnapra, 29-én hétfőn a vasárnapra, 30-án kedden már a munkanapokra érvényes menetrend szerint közlekednek.

Volánbusz: május 28-án, pünkösdvasárnap munkaszüneti napon, május 29-én, pünkösdhétfőn a hét első tanítási- és munkanapját megelőző munkaszüneti napon, május 30-án, kedden a hét első tanítási és munkanapján érvényes menetrend szerint indulnak az autóbuszok.

MÁV-HÉV: Pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn a HÉV járatai a munkaszüneti napokon megszokott menetrend szerint közlekedik, kivéve a H6-os HÉV, amely karbantartás miatt május 27-én és 28-án módosított menetrend szerint, megosztott útvonalon jár.

Három hétvégén buszok viszik a HÉV utasait

Egészségügy:

Dunaharasztin kedd reggelig ügyeleti rendben fogadják a betegeket a Damjanich utca 32. szám alatti Orvosi Rendelőben.

Az ügyeletes patika a Kisduna Gyógyszertár. (Dunaharaszti, Fő út. 65/B.)

(dho, MÁV-csoport)