Egy dunaharaszti cégnél is gyűjtik a török-szír földrengés túlélőinek szánt adományokat

//Berényi Attila
Törökországban már 20 ezer fölé emelkedett a hét eleji földrengés halálos áldozatainak száma. Ezt az ország egészségügyi minisztere jelentette be. A túlélőknek segítség kell, hazánkban is gyűjtik az adományokat. A katasztrófa dél-Törökországot és Észak-Szíriát sújtotta.

A földrengés helyszínén dolgozó mentőalakulatok versenyt futnak az idővel. Próbálják kiemelni a romok alól az esetleges túlélőket. Ám a sérültek napokat töltenek a romok alatt és a térségben is fagyos az idő, éjszakánként -11 fokot is mérnek. A túlélőket és a sebesülteket igyekeznek ideiglenes szállásokon elhelyezni, ellátásukról gondoskodni. Ehhez azonban nemzetközi segítség kell, amelyből hazánk is részt vállal. A Török Köztársaság budapesti nagykövetsége közleményben jelezte közösségi oldalán, hogy milyen segítségre, adományokra van szükség jelenleg a helyszínen. Ezt alábbi képünkön láthatja, alatta pedig a szöveg magyar fordítását.

forrás: Török Köztársaság budapesti nagykövetsége

„Kedves Barátaink,

A törökországi Kahramanmaraşban 2023. február 6-án bekövetkezett katasztrófa okán nagykövetségünk az áldozatok megsegítésére adományokat küld az érintett régiókba.

A földrengés által érintett emberek számára mielőbb szükséges termékek és orvosi felszerelések listája az alábbi linken található.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1liPzJQ8EkTHGl6XWm9mz-wsRh3PQnVklRkZnDhYlYAU/edit#gid=1767143303

Megköszönjük, ha a téli körülményeknek megfelelő új, nem használt tárgyakat, illetve ruhákat adományoznak.

Az adományokat a Török Köztárasaság budapesti nagykövetségére lehet eljuttatni hétköznap 09.00 és 16.00 óra között, szombaton pedig 10.00 és 14.00 óra között. (1062. Budapest, Andrássy út 123.) kapcsolattartó: Erdinç Tunçbilek / erdinc.tuncbilek@mfa.gov.tr / Tel: +36 1 478 91 00; +36 70 355 72 33) vagy a Tura Logistic Kft. (2330, Dunaharaszti, raktár utca 4.) kapcsolattartó: Necip Aygür / tel: +36 70 426 5156.

Minden adományt vagy légi úton a Turkish Airlines Cargo-val vagy szárazföldön a Tura Logistics Kft.-vel szállítunk Törökországba.

Kérjük az adományozni szándékozókat, hogy e-mailban (erdinc.tuncbilek@mfa.gov.tr) juttassák el az adományok listáját, nevük és elkérhetőségük feltüntetésével.

Szíves segítségüket és támogatásukat előre is köszönjük!

A Török Köztársaság budapesti nagykövetsége”

A legfontosabbak: NE adományozzon használt ruhát, eszközöket. A tartós élelmiszerek esetében figyeljen oda, hogy az NE tartalmazzon sertéshúst! Az adományokat a Török Köztársaság budapesti nagykövetségén, vagy a Tura Logistics Kft. dunaharaszti telephelyén várják!