A helyes árfeltüntetésről készített oktatóvideót a Gazdasági Versenyhivatal

//Tóth Gábor
blackfriday_freepik_arieldufey_221122
Oktatóvideóval támogatja a kereskedőket a jogszerű árfeltüntetési és akciótartási gyakorlatban a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), hogy a vásárlók könnyebben mérlegelhessék az ígért kedvezményeket - hívta fel a figyelmet a nemzeti versenyhatóság.

A GVH videója szorosan kapcsolódik ahhoz a kampányhoz, amit a hivatal az idei Black Friday akciók időszakában indított a közösségi oldalán – áll az MTI összefoglalójában.

A GVH felidézte: május 28-a óta minden hazai kereskedőnek egyértelműbb szabályok szerint kell feltüntetnie az árakat annak érdekében, hogy a fogyasztók tájékozottan mérlegelhessék az akciós ajánlatokat.

A videó pozitív és negatív példákon keresztül mutatja be a megújult jogi követelményrendszert, egyúttal segítséget nyújt a jellemző árfeltüntetési problémák kiküszöböléséhez.

A videó azonban nem csak a kereskedőknek, hanem a vásárlóknak is jó igazodási pont. Segít navigálni az árak között, és támaszt nyújt a vásárláskor abban, hogy a megtévesztő hirdetéseket kiszúrja a vevő.

Az év végi leértékelések szezonja előtt a Gazdasági Versenyhivatal minivideókkal is segíti közösségi oldalán a fogyasztókat és a vállalkozásokat a tudatos döntéshozatalban, illetve a jogszerű akciók kialakításában – írták a közleményben.

(MTI, Gazdasági Versenyhivatal, dho)