Megint egyre többen kerülnek kórházba a koronavírus-fertőzés miatt

//Berényi Attila
A kormányzat hivatalos felületén már jó ideje heti adatokat közölnek a koronavírus-járvány adatairól. Az elmúlt héten összesen 14 742 új fertőzöttet igazoltak.

A koronavirus.gov.hu oldalon megjelent közlemény szerint a mögöttünk hagyott egy hétben 108-an haltak meg a betegség miatt, így a halálos áldozatok száma 47 191 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma egyébként 43 289 főre csökkent. Jelenleg 1251 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 27-en vannak lélegeztetőgépen. A fertőzésből eddig idehaza  1 945 910 fő gyógyult fel a hivatalos adatok szerint.

„A vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérjük. A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását. A kormány továbbra is biztosítja az oltás lehetőségét. Az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, házi gyermekorvostól, valamint felvehető a kórházi oltópontokon, ahová péntekenként időpontfoglalással és anélkül is lehet menni.”

(koronavirus.gov.hu)