Egymillió autót kellene levizsgáztatni egy hónap alatt

//Berényi Attila
Képünk illusztráció. forrás: freepik / nomadsoul1
A lehetetlennek határos feladatnak nevezte a Magyar Autóklub főtitkárhelyettese, hogy a hátralévő időben elvégezzék a szakemberek a munkát.

Kevesebb mint egy hónap alatt majdnem egymillió autót kell levizsgáztatni, június végén ugyanis lejár a járványügyi veszélyhelyzet hirdetett moratórium. Sipka Gábor, a Magyar Autóklub főtitkárhelyettese az infostartnak azt mondta, hogy a rendőrség már hónapok óta figyelmezteti a lakosságot, hogy mindenki vizsgáztassa le az autóját, sokan mégiscsak most jelentkeznek.

„Hosszabbított nyitvatartással, extra műszakkal készülünk. Mi negyvennégy vizsgaponton vizsgáztatunk országszerte, elég nagy leterheltséget jelent a kollégáknak, de mindent megteszünk természetesen, hogy ki tudjuk szolgálni az ügyfeleket, más kérdés, hogy kilencszáz-valahányezer a lejárt műszaki vizsgával futó autók száma, ezt egyszerre kezelni nagyon nehéz lesz” – mondta Sipka Gábor.

Hozzátette, a koronavírus-járvány alatt sokan elhanyagolták autójukat, így a vizsga sok esetben nem lesz olcsó. Van, aki két évig is elkerülte a műszaki vizsgáztatást. Veszélyesnek és sajnálatosnak nevezte, hogy sokszor nehezen elfogadható műszaki állapotú autók közlekednek az utakon.

(infostart)