A parlamenti választásról is egyeztetett az országos német önkormányzat közgyűlése

//Berényi Attila
nemet_nemzeti-keviselok_mnoo_20220307

kép forrása: Magyarországi Németek Országos Önkormányzata

Két tucat napirendi pontot vitatott és szavazott meg a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának közgyűlése a napokban.

A témák egyike a közelgő országgyűlési választásokra való felkészülés volt, áll a zentrum.hu tudósításában. Az MNOÖ immár harmadszor állít nemzetiségi listát, amelynek élén a jelenlegi német parlamenti képviselő, Ritter Imre áll.

A megbeszélésen elhangzott, hogy kiegyenlített a német nemzetiségi névjegyzékbe történő regisztráció, a visszalépések mellett új felvételek is megállapíthatók, ez utóbbiak növekvő tendenciát mutatnak. Englenderné Hock Ibolya, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnöke elmondta, a közelgő országgyűlési választásokról az önkormányzat online felületein írott anyagok és videóüzeneteket, valamint nyomtatott leporelló, postai levél és egyéb reklámanyagok segítségével informálják az érintetteket.

A szervezet 8 állomásos kampánykörútba kezd az országban, amelynek során személyesen igyekeznek meggyőzni a magyarországi német közösség tagjait arról, hogy március 18-ig vetessék fel magukat a német névjegyzékbe, majd április 3-án szavazzanak az MNOÖ listájára.

Ritter Imre német nemzetiségi képviselő a koronavírus-fertőzése miatt ezúttal nem tudott személyesen jelen lenni a tanácskozáson, az elmúlt negyedévi tevékenységéről szóló beszámolóját írásban küldte meg a testületnek.

(zentrum.hu)