Most is van feladat a kertekben

//Berényi Attila
Képünk illusztráció. forrás: freepik / tanyaandalina
A kertekben most is van mit elvégezni, hiába van tél. Sőt az év végi időszak talán picit nyugalmasabb napjai kifejezetten alkalmasak lehetnek ezen feladatokra.

Persze nem kell óriási feladatokra gondolni, így nincs szükség több órás munkára a hidegben. Például most érdemes a kerti szerszámokat rendbe tenni, esetleg felújítani, megtisztítani.

Ha az érzékenyebb növényeit nem fedte még be, akkor a talajtakarásra is kiváló ez az időszak. Ezzel megvédheti a növények gyökereit, gumóit a fagytól – hívja fel a figyelmet a balconygardenweb. A cserepes, kint tartott növényeket is takarni kell.

A madáretetés folyamatos elfoglaltságot jelent. Ennek kapcsán az Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület arra hívja fel a figyelmet, hogy a madarakat a közvélekedéssel ellentétben nem azért etetjük, hogy életben maradjanak, a cél alapvetően a saját gyönyörködtetésünk, a mintegy ötven potenciális etetőlátogató madárfaj megfigyelése egyedülálló élményt kínál – emlékeztet az agrárszektor.

Most a legjobb és legnyugalmasabb kitalálni, hogy jövőre mit és hová szeretne ültetni a kertben. Így akár az ehhez szükséges magokat is meg lehet rendelni.

(balconygardenweb, agrárszektor)