Nyári menetrend a vonatokon és a buszokon

//Berényi Attila
Fotó: MÁV
A főszezon beköszönte előtt pár nappal lép életbe a MÁV-csoport nyári menetrendje. A tervezésnél a cél az volt, hogy minél több turista, nyaraló, kiránduló vagy Balaton környéki lakos számára kínáljon kedvező és az autózással szemben versenyképes utazási ajánlatot.

A MÁV-Volán-csoport integrációnak köszönhetően a Volánbusz a vasúti közlekedéshez hangoltan több új járatot indít hazánk kedvelt üdülőhelyéhez, meglévő kínálatát pedig több viszonylaton jelentősen bővíti, módosítja, hogy ezzel is segítse a belföldi turizmus élénkítését, áll a cég szerkesztőségünknek küldött közleményében. Egész nyáron igénybe lehet venni a tavalyról ismert Balaton 24 és 72 napijegyeket, valamint azok idei kiterjesztését a Balaton 24/72 Duo napijegyeket. A kedvezmények sorában újdonság a MÁV-START Balaton Okosjegye, a biciklisek számára pedig változó árazású, a kerékpárszállító kocsival közlekedő vonatok esetében sokkal olcsóbb tarifát kínálnak.

A Volánbusz nyári menetrendje 2021. június 16-án, szerdán, a vasúti pedig 19-én, szombaton lép hatályba.

Az egyes járatok segítik, hogy az ország nagyvárosaiból könnyebben és gyorsabban legyenek elérhetőek a turisztikai célpontok.

(MÁV-csoport)