Nem jelentett be a kormány újabb szigorításokat

//Berényi Attila
Képünk illusztráció. forrás: freepik / gritsiv
Európa egészére igaz, hogy a koronavírus járványban tovább növekszik a fertőzöttek száma. Hazánkban sem jó a helyzet, mondta a kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Újabb szigorításokról nem döntött a kabinet, derült ki a tájékoztatón.

Gulyás Gergely kiemelte, hogy a helyzet komoly, de az egészségügyi ellátórendszer megfeszített munka mellett képes ellátni a megnövekedett terhelés mellett is a betegek kezelését. A tárcavezető szerint a kórházi kapacitások tovább bővíthetőek és a járvány leküzdésének egyetlen módja, a védőoltás.

Ha 2,5 milliót eléri az oltottak száma, akkor egy héten belül kinyithatnak az óvodák és az iskolák. Ez legkorábban április 12-én vagy 19-én történhet meg. Ezt megelőzően beoltják a pedagógusokat (tanárokat, óvópedagógusokat, bölcsődei dolgozókat, szakképzésben dolgozókat).

A Kereskedelmi– és Iparkamara boltnyitási javaslatait mérlegeli az Operatív Törzs a kormány kérésére. Ennek lényege az, hogy az üzletek 10 négyzetméterenként egy vásárló lehetne az üzletekben.

Az érvényben lévő szabályok betartását kéri a kormány, a kabinet nyitási tervet készít.

(Magyarország Kormánya / facebook)