Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács elnök-igazgatója azt mondta a lapnak, hogy a baromfitartók is minden idők eddigi legmagasabb takarmányáraival kénytelenek szembesülni. Mint mondta, a sertéshez hasonlóan itt is ökölszabály, hogy a takarmányköltségek teszik ki az élőálat-előállítás önköltségének kétharmadát.
Egyelőre a vágó-feldolgozóüzemek nem tudják olyan mértékben emelni az áraikat, ahogyan azt a költségeik növekedése indokolná. A szakember szerint, leginkább az étkezési tojásnál és a pulykánál jellemző, hogy sikerült „felfelé lépegetni az árakban”.
Az elemzés szerint
„a grillszezonra, május-júniusra alakul ki olyan helyzet, amelyben a kereskedelemnek is muszáj lesz ezeket a költségemelkedéseket teljes egészében átvenni, a folyamatnak pedig a fogyasztói árak emelkedése lesz következménye.”