Van hová tenni a dunaharaszti kertekben termelődő zöldhulladékot

//Tóth Gábor
ujranyitott_komposztalo_freepik_20200506

Képünk illusztráció, forrás: freepik

Javában zajlik a szervezett zöldhulladék szállítás városunkban és hétfőtől le is lehet adni a kertekben képződő felesleget.

A Dunaharaszti Komposztáló és Zöldhulladéklerakó telep közösségi oldalán jelezte, hogy május 11-étől ismét fogadják a lakossági zöldhulladékot. Fontos, hogy a járványhelyzet miatt egy időre leállított szolgáltatást csak hétfőnként vehetik igénybe a magánszemélyek. A hivatásos kertészek, közületek, parkgondozók, favágók változatlanul vihetik a zöldhulladékot, hétfőtől péntekig.

A telepre bevitt zöldhulladék lerakásáért 25 Ft-ot számolnak fel kilonként, ám tuskót, vagy nem komposztálható anyagot (kötözők, műanyag zsák, sitt, vakondháló, stb.) nem vesznek át.

A telepet Dunaharasztin, az 51-es számú főút mellett a 0168/33 hrsz. szám alatt találja meg (az 51-es úton Dunavarsány felé, a „Gumiátvétel” táblánál kell lekanyarodni, ott található a szennyvíztisztító telep, e mellett van a komposztáló). További részleteket ide kattintva érhet el.

A Multiszint Kft. szervezett zöldhulladék szállítása is javában tart. E szolgáltatás esetében nem kell sehová vinnie a hulladékot, hanem háztól, zsákba gyűjtve szállítják el, heti egy alkalommal.

Ennek ügyintézését a járványhelyzet miatt elektronikusan tudják rendezni Dunaharaszti lakói, a személyes ügyfélszolgálat jelenleg nem üzemel. A szerkesztőségünknek adott tájékoztatás szerint a megrendelést az ügyfelszolgalat@multiszint.hu email címre kell leadni, írásban. Ebben jelezni kell a megrendelő címét, és azt is, hogy igényel-e zsákot, vagy a tavalyi még rendelkezésre áll. A Multiszint elektronikus válaszlevélben küldi meg a digitális számlát, és fizetni is elektronikusan lehet. Ez után a megadott címre a szolgáltató emberei kiviszik a zsákokat. További információkat telefonon a +36306654021 telefonszámon kaphat.

Az önkormányzat honlapján még korábban (a veszélyhelyzet meghirdetése előtt) megjelent tájékoztatót itt éri el.

Ne feledje, Dunaharaszti területén TILOS a kerti hulladék égetése!