Ingyen szabadulhat meg a zöldhulladéktól

//Berényi Attila
zoldhulladek_freepik_photomars_20191128

Képünk illusztráció, forrás: freepik / photomars

A napokban zárult az ez évi második, lakossági zöldhulladék gyűjtési akció. Ám annak sem kell kétségbe esnie, aki lemaradt.

Előfordulhat, hogy valamiért még mindig sok, ilyen anyag van a kertjében. Lehet, hogy valamiért nem tudta igénybe venni a szolgáltató ingyenes akcióját, vagy esetleg a fák nem vették figyelembe a kijelölt időpontokat, és rebellisként ez után dobták le a leveleiket. Gyorsan összegyűlik ilyenkor a lomb, a fű, a virágok, növények maradványai.

A megoldás a Dunaharaszti Komposztáló és Zöldhulladéklerakó telep. Itt a Dunaharaszti és Dunavarsányi lakosoknak havonta 1 alkalommal 100 kg tiszta zöldhulladék lerakása ingyenes. Ha ennél többet visz, akkor az ezt meghaladó mennyiségért 5 Ft+ÁFA/kg költséget kell fizetni. A kedvezmény igénybevételéhez lakcímkártya bemutatása szükséges.

Fontos kikötés még, hogy a kedvezmény ingatlanra vonatkozik, tehát az egy lakcímre bejelentett személyek nem érvényesíthetik egyszerre a kedvezményt.

A kedvezmény beszállító járművenként naponta csak egyszer vehető igénybe.

A telepet Dunaharasztin, az 51-es számú főútvonal mellett 0168/22 hrsz. találja (az 51-es úton Dunavarsány felé, a Gumiátvétel táblánál kell lekanyarodni, ott található a szennyvíztisztitó telep, ami mellett van a komposztáló). Hétfőtől pénteking reggel 7-től délután 3-ig vannak nyitva. További részletekért ide kattintson.