A kiadott tájékoztató szerint az utóbbi időben több probléma is felmerült a gyros készítésével és árusításával kapcsolatban, ezért a gyrososok most fokozott hatósági figyelmet kapnak. Az NKFH közleményében azt írja, hogy
„több esetben megszakadt a hűtési lánc, nem tudták megfelelően igazolni a hús eredetét, vagy gondok voltak a konyhák tisztaságával. Az eddig lefolytatott hatósági ellenőrzések közel 70%-ánál találtak kifogásolni valót az ellenőrök, 4 gyrost árusító büfé működése felfüggesztésre is került.”
A hatóság éppen ezért országos ellenőrzést rendelt el. Ennek során kiemelten figyelik az alapanyagok eredetét és nyomonkövethetőségét, a tárolási és hőkezelési hőmérsékletek betartását, valamint a konyhai folyamatokat, mint például a hús pácolásását és nyársra húzását. A vizsgálatok emellett érintik a dolgozók személyi higiéniáját, a munkaterületek tisztaságát, a fogyasztók allergénekről való tájékoztatását, valamint, hogy a vendéglátók megtettek-e minden szükséges hatósági bejelentést.
				





								
								
								
								
								
								










								
								

































































