Hozzávalók:
- 1 csomag nagy ostyalap
- 60 dkg cukor
- 5 db tojás
- 30 dkg margarin
- 30 dkg durvára vágott dió
Elkészítés:
Egy lábasban kikeverjük az 5 db tojást a cukor felével, majd pedig a lágy margarinnal is összekeverjük. Ezt az egészet közepes lángon melegíteni kezdjük, gyors és állandó keverés mellett. Amikor az elsőt buggyan, akkor le is vesszük a tűzről. Egy másik edényben a cukor másik felét karamelizáljuk, majd még azon melegében belekeverjük a durvára vágott diót. Ebbe a diós karamellbe beleöntjük a tojásos keveréket és alaposan kikeverjük, nagyon pici láng felett. Félretesszük, hogy kissé meghűljön, majd az egyik ostyalapra borítjuk a krémet, elegyengetjük rajta és befedjük a másik ostyalappal. Takarjuk le egy konyharuhával és tegyünk a tetejére egy edényt, hogy az lenyomja kissé. Ha kihűlt szeletelhető. Aki szeretné bevonhatja csokimázzal is.
Jó étvágyat!