Hozzávalók:
- 2 tekercs levelestészta
- 4 dl tej
- 250 dkg macarpone
- 4 db alma
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 6 ek cukor
- 20 g vaníliás cukor
- 6 ek kekszmorzsa
- őrölt fahéj
- 1 db tojás
Elkészítés:
A töltelékhez a pudingport összekeverjük a cukorral, majd a tejjel és sűrű pudingot főzünk belőle. Ha kissé meghűlt, belekeverjük a mascarponet is. Közben megpucoljuk és lereszeljük az almákat, kissé kinyomkodjuk. Majd ízesítjük a vaníliás cukorral és fahéjjal.
Két adagos leveles tésztám volt, így mindkettőt elhasználtam. Az egyik tésztát hosszában, középen megszórjuk a kekszmorzsával, majd nagyjából 8 centis sávban ráterítjük a puding felét, majd ezt is megszórjuk kekszmorzsával. Erre mehet az almatöltelék fele. A tészta két oldalát ujjnyi vastagságú szalagokra vágjuk, kifelé irányba, rézsutosan. Ezekkel aztán, jobbról-ballról felváltva betakarjuk a tölteléket. Érdemes már az egész folyamatot egy sütőpapíron végezni, mert azzal egyszerűbb lesz átemelni a tepsire. A másik tésztával megismételjük a folyamatot. A réteseinket megkenjük felvert tojással, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük őket. Ha kihűltek, porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat!