Csokis nápolyi

//Berényi Attila
vasarnapi-suti_csokisnapolyi_dho_20240811-1

Csokis nápolyi. fotó: dho

Ismét ránktört a kánikula. Úgy tűnik, megint jó pár napon keresztül fogunk izzadni. Ilyenkor nálam a sütő is szabadságra megy, és olyan édességeket keresek, amelyeket e nélkül lehet elkészíteni. Párom édesanyjától kaptam a következő, pofon egyszerű receptet. Sőt, Anyuka még el is készítette nekünk, így most más tollaival fogok ékeskedni.

Hozzávalók:

  • 1 cs bolti ostyalap
  • 18 ek cukor
  • 250 g vaj vagy margarin
  • 6 db tojás
  • 1 ek kakaópor
Csokis nápolyi. fotó: dho

Elkészítés:
Egy lábasban összekeverjük a cukrot és a kakaóport, majd pedig a tojásokat. Alacsony lángon melegíteni kezdjük az elegyet, folyamatos, intenzív keverés mellett. Ez mindössze 2 percet vesz igénybe. A lényeg, hogy a cukor felolvadjon, de ne édes rántottát kapjunk. Ezt követően levesszük a tűzről a lábast és beletesszük a vajat, amellyel szintén egyneművé keverjük a krémet. Ez után pedig egyszerűen betöltjük az ostyalapokat, és úgy ahogy van, hagyjuk állni kb. egy órán keresztül. Amint az ostya megpuhult egy picit, már szeletelhetjük is. Hűtés nélkül is sokáig eláll, és jól szállítható.

Jó étvágyat!

(dho)