Hozzávalók:
- 1 cs bolti ostyalap
- 18 ek cukor
- 250 g vaj vagy margarin
- 6 db tojás
- 1 ek kakaópor
Elkészítés:
Egy lábasban összekeverjük a cukrot és a kakaóport, majd pedig a tojásokat. Alacsony lángon melegíteni kezdjük az elegyet, folyamatos, intenzív keverés mellett. Ez mindössze 2 percet vesz igénybe. A lényeg, hogy a cukor felolvadjon, de ne édes rántottát kapjunk. Ezt követően levesszük a tűzről a lábast és beletesszük a vajat, amellyel szintén egyneművé keverjük a krémet. Ez után pedig egyszerűen betöltjük az ostyalapokat, és úgy ahogy van, hagyjuk állni kb. egy órán keresztül. Amint az ostya megpuhult egy picit, már szeletelhetjük is. Hűtés nélkül is sokáig eláll, és jól szállítható.
Jó étvágyat!