Hozzávalók:
- 35 g puha vaj
- 50 g barnacukor
- 10 g vaníliás cukor
- 100 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 1 db tojás
- 40 g kókuszreszelék
- 100 ml tej
- 0,5 marék ribizli
- 0,5 marék áfonya
Elkészítés:
A vajat a kétféle cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojást, majd a tejet. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a kókuszreszeléket, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát. A száraz hozzávalókat szépen összedolgozzuk a nedvesekkel, majd a legvégén, óvatosan belekeverjük a gyümölcsöket. Szilikonos formákba kanalazzuk a résztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel 15 perc alatt készre sütjük.
Hústű próbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, kivesszük a sütiket a formákból és porcukorral meghintve (opcionális, és ki is hagytam) és friss gyümölccsel tálaljuk.
Jó étvágyat!
TIP.: ha nincs mini kuglóf formánk, akkor muffin sütőben is nagyszerűen elkészül. Sőt, normál méretű kuglóf is készíthető a recept alapján, csak akkor 50 perc lesz a sütési idő.