Hozzávalók:
a tésztához
- 100 g vaj
- 150 g keksz
- 2 ek kakaópor
a krémhez
- 500 g félzsíros túró
- 75 g tejföl
- 150 g porcukor
- vanília aroma
- 0,5 citrom reszelt héja
- 200 ml habtejszín
- 3 db zselatin lap
a tetejére
- 0,5 tábla étcsoki
- 50 g vaj
- 2-3 Túró Rudi®
Elkészítés:
A tésztához megolvasztjuk a vajat, és összekeverjük az előre ledarált és a kakaóporral elegyített keksszel. Az így kapott formázható keveréket egy 20-22 centis, sütőpapírral bélelt tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletesen.
Ez után a krémhez a túrót, a tejfölt a vanília aromával, a porcukorral egy botmixerrel elegyítjük, jó krémesre. Majd belekeverjük a citrom reszelt héját. A hideg vízbe előzetesen beáztatott zselatin lapokat a teljes tejszínből elveszünk egy kis mennyiséget, azt picit megmelegítjük és feloldjuk benne a zselatint. Majd belekeverjük a túrós elegybe. A többi hideg habtejszínt keményre verjük és óvatosan keverve mehet a többihez. Végül rásimítjuk a krémet a keksz alapra, majd minimum 3 órára, de akár egy éjszakára is a hűtőbe tesszük.
Az apróra darabolt étcsokit egy fém edényben, gőz felett a vajjal együtt megolvasztjuk. A torta tetejére csorgatjuk, és hagyjuk megszilárdulni. Végül félbevárott Túró Rudikkal® díszítjük. Hidegen tálaljuk.
Jó étvágyat!