Vaníliás-meggyes torta

//Berényi Attila
vasarnapi-suti_meggyes-pudingos_dho_20240707-1

Vaníliás-meggyes torta, fotó: dho

Durva hőség csap le ránk. Éppen ezért egy hűsítő süti receptjét hoztam el. Egy olyan torta lesz a végeredmény, amit érdemes hűtőbe tenni, hogy jó hideg legyen.

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 170 g cukor + 5 evk cukor
  • 170 g vaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 200 g liszt
  • 400 ml tej + 5 evk tej
  • 1 cs pudingpor
  • porcukor
  • 1 üveg meggybefőtt
Vaníliás-meggyes torta, fotó: dho

Elkészítés:

Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét verjük kemény habbá 2 evőkanál cukorral. A vajat és a kimért cukrot keverjük egyneművé, majd dolgozzuk bele a citromhéjat is. Ha ez is megvan, akkor egyesével mehetnek bele a tojások sárgái. Ezt követően a lisztet és 5 evőkanál tejet is belekeverünk, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk.

Közben a pudingport 3 evőkanál cukorral, majd pedig 3-4 evőkanál tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejjel a por csomagolásán található leírás szerint megfőzzük a pudingot. Ha kész, akkor egyszerűen egyenletesen rásimítjuk a tészta tetejére. Majd az egészet megszórjuk a lecsepegtetett meggyel, de ha van friss, az is nagyszerű. Előmelegített sütőben, 175 fokon, 1 órán át sütjük. Porcukorral megszórva, hidegen tálaljuk.

Jó étvágyat!

Vaníliás-meggyes torta, fotó: dho
(dho)