Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 170 g cukor + 5 evk cukor
- 170 g vaj
- 1 citrom reszelt héja
- 200 g liszt
- 400 ml tej + 5 evk tej
- 1 cs pudingpor
- porcukor
- 1 üveg meggybefőtt
Elkészítés:
Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét verjük kemény habbá 2 evőkanál cukorral. A vajat és a kimért cukrot keverjük egyneművé, majd dolgozzuk bele a citromhéjat is. Ha ez is megvan, akkor egyesével mehetnek bele a tojások sárgái. Ezt követően a lisztet és 5 evőkanál tejet is belekeverünk, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk.
Közben a pudingport 3 evőkanál cukorral, majd pedig 3-4 evőkanál tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejjel a por csomagolásán található leírás szerint megfőzzük a pudingot. Ha kész, akkor egyszerűen egyenletesen rásimítjuk a tészta tetejére. Majd az egészet megszórjuk a lecsepegtetett meggyel, de ha van friss, az is nagyszerű. Előmelegített sütőben, 175 fokon, 1 órán át sütjük. Porcukorral megszórva, hidegen tálaljuk.
Jó étvágyat!