Gyors eperhab

//Berényi Attila
vasarnapi-suti_epres-poharkrem_dho_20240602-3

Gyors eperhab. fotó: dho

A hétvégén megcsörrent a telefonom, bejelentkeztek a barátaink, hogy beugranak hozzánk. Bár azt mondták, hogy csak pár percre jönnek, de azért mégis le akartam tenni eléjük valami finomságot. Mivel hozták a gyerekeiket is, így egy kis édesség jutott az eszembe, méghozzá a legegyszerűbb. Tényleg csak kavarni kell, látványos, finom. Aki szeretné, még egy kis összetört keksszel is feldobhatja.

Hozzávalók:

  • 200 ml habtejszín
  • 200 g eper + a díszítéshez
  • 250 g mascarpone
  • 3 kockányi fehércsoki
  • 1 ek balzsamecet
  • 2 ek méz
Gyors eperhab. fotó: dho

Elkészítés:

A tejszínből kemény habot verünk. Egy másik tálban a megtisztított epret, a mézet, a balzsamecetet, valamint a mascarponet egy botmixerrel krémesre dolgozzuk. Ráreszeljük a fehércsokit. Ez után óvatosan hozzákeverjük a tejszínhabot is. Keresünk valami csicsás poharat, és belekanalazzuk a krémünket. Az aljára és a tetejére is tehetünk darabolt epret, de akár egy kis keksszel is vegyíthetjük.
Tálalásig a hűtőben tároljuk.

Jó étvágyat!

Gyors eperhab. fotó: dho
(dho)