Kevert gyümölcsös

//Tóth Gábor
vasarnapi-suti_dho_20240526-2

Kevert gyümölcsös, fotó: dho

Mostanság nincs túl sok időm sütni. Ezen a hétvégén pedig a szerencse mentett meg. Ugyanis a párom édesanyja lepett meg bennünket egy nagy tepsi finomsággal. Naná, hogy ezt mutatom most meg. A szomszéd nénitől kapta a receptet ő is, és egy picit változtatott rajta. A hozzávalók egy nagyobb adagot adnak ki. Anyuka egyébként nagy gáztepsit használ.

Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 40 dkg cukor
  • 450 g joghurt
  • 1 dl olaj
  • 1 csipet só
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 55 dk liszt
  • 2 cs sütőpor
  • gyümölcs
  • a tetejére barnacukor
Kevert gyümölcsös, fotó: dho

Elkészítés:

Először a nedves hozzávalókat és a tojást keverjük össze, és már mehet is bele a kétféle cukor, valamint a sütőporos liszt is. A lényeg, hogy galuskatészta állagú, csomómentes elegyet kapjunk. Ezt sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és a tetejére gyümölcsöt dobálunk. Ebben most egy kis fagyasztott sárgabarack és málna van, de bármilyen szezongyümölcs jó lesz. A tetejét pedig megszórjuk némi barnacukorral. 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy biztosan megsült-e. Ha kihűlt már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!

(dho)