Hozzávalók:
- 5 db tojás
- 40 dkg cukor
- 450 g joghurt
- 1 dl olaj
- 1 csipet só
- 2 cs vaníliás cukor
- 55 dk liszt
- 2 cs sütőpor
- gyümölcs
- a tetejére barnacukor
Elkészítés:
Először a nedves hozzávalókat és a tojást keverjük össze, és már mehet is bele a kétféle cukor, valamint a sütőporos liszt is. A lényeg, hogy galuskatészta állagú, csomómentes elegyet kapjunk. Ezt sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és a tetejére gyümölcsöt dobálunk. Ebben most egy kis fagyasztott sárgabarack és málna van, de bármilyen szezongyümölcs jó lesz. A tetejét pedig megszórjuk némi barnacukorral. 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy biztosan megsült-e. Ha kihűlt már tálalhatjuk is.
Jó étvágyat!