Epres-túrós fagyi

//Tóth Gábor
vasarnapi-suti-turos-eperfagyi_dho_20240519

Túrós-epres fagyi. fotó: dho

Nagyon szeretem az epret. Olyannyira, hogy néha túl sokat is veszek belőle. Ez a gyümölcs pedig nagyon gyorsan romlik. Amolyan „epermentő” recept ez, mert a kissé punnyadt szemekben is ott van az íz, a zamat. Tényleg gyorsan készen van, és az arányokat sem kell tűpontosan betartani.

Hozzávalók:

  • 150 g eper
  • 150 g tehéntúró
  • 20 g mazsola
  • 150 ml joghurt
  • 50 ml víz
  • 2 tk méz
  • vanília aroma
  • 0,5 tk balzsamecet vagy citromlé

Elkészítés:

Az összes hozzávalót egy turmixgépe tesszük, és krémes állagúvá dolgozzuk. De botmixerrel is tökéletesen lehet dolgozni. Egy műanyagtálban, 3 órára a fagyasztóba tesszük, ám több alkalommal átkeverjük egy villával, hogy krémes maradjon. A szokásos módon tálaljuk.

Jó étvágyat!

(dho)