Hozzávalók:
- 250 g mascarpone
- 200 g babapiskóta
- 200 ml tejszín
- vanília aroma
- 600 g eper
- 50 g porcukor
- 2 ek barnacukor
- 1 narancs leve (jó a narancslé is)
- 2 ek víz
Elkészítés:
Az eper mennyiség feléből (a nem olyan szép szemeket válasszuk ki erre) eperszószt főzünk: az epreket feldaraboljuk, a 2 evőkanálnyi barnacukorral, a vízzel és a narancslével, valamint a balzsamecettel 10 perc alatt felfőzzük. Hagyjuk langyosra hűlni.
A tejszínt a cukor többi részével habbá verjük és óvatosan összekeverjük a szintén felhabosított mascarpónéval és a vanília aromával.
Egy tálaló edény aljára teszünk egy keveset a mascarponés krémből, amire az epres szószban megforgatott babapiskótákat helyezünk. Picit meg is locsolhatjuk a szósszal. Szórjunk rá pár szelet nyers eperszeletet is. Majd ismét krém, áztatott babapiskóta következik. Aztán az egészet befedjük a maradék krémmel és meglocsoljuk a maradék szósszal. És végül friss eperrel koronázzuk meg az egészet. Tegyük pár órára hűtőbe, majd tálalhatjuk is.
Jó étvágyat!