Túrótorta eperrel

//Berényi Attila
vasarnapi-suti_epresturotorta_dho_20240428-1

Epres túrótorta. fotó: dho

Eper, balzsamecet, túró. Ez a tavaszi sütiszezon szentháromsága. Ezekkel olyan csodákat lehet alkotni, rém egyszerűen, hogy bárkit lenyűgözhetünk velük. Az eperszezon ráadásul rövidke, és ki kell használni, hogy frissen tudunk dolgozni vele. A mostani recept, amolyan összekeverem és sütöm fajta. Ha betartjuk az arányokat, el sem lehet rontani.

Hozzávalók:

  • 180 g cukor
  • 1 sütőpor
  • vanília aroma
  • 800 g túró
  • 5 db tojás
  • 120 g liszt
  • 220 g margarin
  • reszelt citromhéj
  • 1 ek balzsamecet
  • 250 g eper
Epres túrótorta. fotó: dho

Elkészítés:

Az eper és a balzsamecet kivételével egyszerűen összekeverjük a hozzávalókat. Én most is botmixert használtam a túró összetöréséhez, mert így sokkal krémesebb a végeredmény. Az epret felkockázzuk, és meglocsoljuk a balzsamecettel, majd óvatosan a tésztába keverjük. A keveréket egy sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben 1 órán keresztül sütjük. A sütőben hagyjuk kihűlni, így nem fog annyira összeesni. Hidegen tálaljuk.

Jó étvágyat!