Epres-csokis muffin

//Berényi Attila
vasarnapi-suti_epres-csokis-muffin_dho_20240421-3

Epres-csokis muffin. fotó:dho

Őszintén bevallom, most minimális időm volt sütni. Ezeregy dolgom volt. Éppen kapóra jött Hrtyanné Patonai Gabi ötlete, az epres muffin. Ő is folyton pörög, 3 gyerek rohangászik körülötte, dolgozik… De ez a csemege tényleg pár perc alatt készen van, és nagyon-nagyon finom. Gabi kovásszal készíti, én sütőport használtam. Mindkettő működik, de a kovász esetében azért hagyni kell a tésztát 1,5 órát pihenni.

Hozzávalók:

  • 200 g liszt
  • 1,5 dl olaj
  • 100 g cukor
  • 2 db tojás
  • 1 cs sütőpor
  • 1 marék eper
  • 2 ek tej
  • 60 g csoki,
  • vanília aroma
Epres-csokis muffin. fotó:dho

Elkészítés:

Rém egyszerű elkészíteni. Csupán annyi a feladat, hogy egy tálban összekeverjük a száraz összetevőket, egy másikban a nedveseket. Aztán a kettőt elegyítjük, de nem szabad túlkeverni. Ha kész, akkor hozzákeverjük a darabolt csokit és a szintén apróra darabolt epret, ezzel is óvatosan összekeverjük. A masszát kupszlikkal bélelt muffin formába szedjük. Én fagyikanalat használtam ebből másfél kell formánként. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Aranybarna lesz a teteje. Hagyjuk egy picit hűlni, de akár langyosan is fogyasztható!

Jó étvágyat!

Epres-csokis muffin. fotó:dho
(dho)