Hozzávalók:
- 200 g répa
- 3 db tojás
- 50 g édesítőszer
- ízlés szerint vanília kivonat
- 90 g darált dió
- 20 g kakaópor
- 4 g sütőpor
- 30 g étcsokoládé
- 35 g tej
Elkészítés:
A megtisztított répákat lereszeljük, vagy kutterben ledaráljuk. A tojásokat egy tálban kikeverjük az édesítővel, majd hozzáadjuk a répát és a vanília kivonatot, és ezzel is átkeverjük. A darált diót elegyítjük a kakaóval és a sütőporral majd ezt is hozzáadjuk a répás alaphoz. Sűrű, krémszerű tésztát kapunk, amit egy kis méretű (16-18 cm), sütőpapírral bélelt tortaformába simítunk. Ha szilikon formánk van, az is jó. 180 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük. Addig apróra daraboljuk a csokoládét és a tejjel olvasztjuk meg gőz felett. A csoki bevonatot még melegen a meleg sütire csorgatjuk. Pár szem, durvára vágott dióval díszíthetjük. Akár azonnal fogyasztható, de hidegen is finom.
Jó étvágyat!