Hozzávalók:
a tésztához
- 30 dkg rétesliszt (fele lehet finomliszt is)
- 12 dkg margarin
- 12 dkg porcukor
- 2 db tojássárgája
- 2-3 evőkanál tej
a töltelékhez
- 30 dkg darált dió
- 24 dkg porcukor
- 4 db tojásfehérje
- sárgabarack lekvár
Elkészítés:
A lisztet a margarinnal gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk belőle. Addig kell gyömöszölni, amíg össze nem állt. Folpackba csomagolva 1-2 órát hűtőben pihentetetjük.
Pihenés után a tésztát 20 részre osztjuk és a vékonyan kiolajozott, kis kosárka formákba nyomkodjuk az adagokat. Egy-egy kiskanál baracklekvárt mérünk mindegyikbe.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcikorral, majd a diót óvatosan beleforgatjuk. A habot habzsákból (vagy egy egyszerű, levágott sarkú műanyag zacskóból) a kosárkákba nyomjuk vagy kanállal beleadagoljuk. Díszíthetjük dióval is, én ezt elhagytam.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha szépen megbarnult a teteje. A formákban hagyjuk egy kicsit hűlni, majd még langyosan kiszedegetjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat és boldog ünnepet!