Hozzávalók:
a szószhoz
- 250 g erdei gyümölcs
- 50 g cukor
- citromlé
- 70 ml víz
- 1 tk étkezési keményítő
a krémhez
- 250 g mascarpone
- 320 g natúr joghurt
- cukor ízlés szerint
- 40 g csokoládés keksz
- 1 evőkanál rum
- vanília kivonat
Elkészítés:
A gyümölcsszószhoz a gyümölcsöt egy edénybe tesszük. A fagyasztott alapanyagot sem kell kiolvasztani. Rámérjük a többi hozzávalót és nagyjából 10 percig, közepes lángon fűzzük. Hagyjuk az egészet kihűlni.
Addig a krémhez a mascarponet és a joghurtot a cukorral, vaníliával és az evőkanál rummal habosra verjük.
Egy nagyobb, üvegtálba vagy akár már poharakba szedjük a krém egy részét, majd mehet rá a szósz egy része és az egészet meghintjük a durvára tört csokis keksszel. Ezt addig ismételjük, amíg az alapanyagok kitartanak. Hűtve kínáljuk!
Jó étvágyat!