Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 160 g cukor
- 1 cs vaníliáscukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 3 db tojás
- 130 ml olaj
- 1 cs sütőpor
- 3 db alma
- 1 tk őrölt fahéj
- csipetnyi só
- 3 ek lekvár
- porcukor
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral és a csipet sóval, valamint a vaníliáscukorral és az olajjal homogén állagúra keverjük. Bele szitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és simára keverjük. Sűrű, galuska tészta állagú masszát kapunk, amire a végén reszeljük rá a citromhéjat. Két almát hámozzunk meg, majd kockázzuk fel és keverjük a tésztába a fahéjjal együtt.
Alaposan vajazzunk ki és lisztezzünk be egy 24 centis kuglóf formát, de akár gyümölcskenyér formákat is választhatunk, abban is szépen kisül. Öntsük bele a tésztát. A maradék egy almát is hámozzuk meg, és vékonyan szeleteljük fel, majd körkörösen tegyük a tetejére. 180°C-on, alsó-felső beállításon süssük 45 percig. Ha letelt az idő, vegyük ki és azon melegen kenjük meg egy ecset segítségével kikevert lekvárral. Ettől szép fényes lesz. Hagyjuk kihűlni, és ha még szebbet szeretnénk, akkor egy kis porcukorral is meghinthetjük.
Jó étvágyat!