Hozzávalók:
- 1 cs. rétestészta
- 150 g vaj
- 3 db sárgabarack
- 5 tojás
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 200 g cukor
- fél citromhéja
- 500 g tejföl
- porcukor
Elkészítés:
A bolti rétestészta lapjaiból kenjünk meg egyet olvasztott vajjal, majd fedjük be egy másik réteslappal. Harmonika szerűen gyűrjük fel a tésztát, majd egy tortaformában, körkörösen, rétegezzük, szépen körbe. Ezt csináljuk egészen addig, amíg teli nem lesz a forma és el nem fogynak a réteslapok. A tetejét is megkenjük az olvasztott vajjal, majd 180°-os sütőben 20 percig sütjük.
Addig a barackokat kimagozzuk és felkockázzuk, majd félre tesszük. A tojásokat habosra keverjük a vaníliás cukorral, a cukorral és a citromhéjjal. Ezután adjuk hozzá a tejfölt.
Ha lejárt a sütési idő, vegyük ki a tésztát a sütőből, de ne kapcsoljuk ki, mert kell még!
Öntsük a keveréket a kerek formában várakozó, forró, vajas rétestészta csigára, majd dobáljuk a tetejére a felkockázott barackot. Mehet vissza az egész a sütőbe, ahol további 30-35 percet tölt.
Tálalás előtt teljesen kihűtjük, majd porcukorral díszítjük. Jó étvágyat!