Hozzávalók:
tésztához
- 40 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs sütőpor
- 3 ekkakaópor
- 20 dkg vaj
- 1db tojássárga
a töltelékhez:
- 75 dkg túró
- 20 dkg cukor
- 3 db tojássárga
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 db tojásfehérje
- fél citrom reszelt héja
Elkészítés:
A tésztához a lisztet összekeverjük a kétféle cukorral, a sütőporral, a kakaóporral, majd jól összedolgozzuk a vajjal és a tojássárgájával. Lényegében egy linzer tésztát készítünk. Ha nem akarna összeállni, akkor egy kanál vízzel segíthetünk a dolgon. A tésztát két részre osztjuk, és fóliába bújtatva egy órán át a hűtőben pihentetjük.
A töltelékhez a túrót a cukorral, a tojássárgájákkal és a vaníliás cukorral összedolgozzuk. Beletesszük a reszelt citromhéjat is. Én az egészet egy botmixerrel krémesítettem. Majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket.
Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, és durva reszelőn belereszeljük az egyik tésztadarabot. Arra azért figyeljünk, hogy egyenletesen oszoljon el a tészta. Elegyengetjük rajta a túrós tölteléket, majd ráreszeljük a másik tésztadarabot.
Fél órán át sütjük, 170 fokra előmelegített sütőben. Hústűvel ellenőrizzük, hogy tényleg készen van-e. Hagyjuk teljesen kihűlni, sőt hűtőbe is tehetjük!
Jó étvágyat!