Csokitorta, sütés nélkül

//Berényi Attila
Csokitorta sütés nélkül, fotó: dho

Csokitorta sütés nélkül, fotó: dho

Tombol a nyár és a kánikula. Ilyenkor nálam a sütő pihen, a közelébe se megyek, nehogy még az is fűtsön a konyhában. Tehát most is egy olyan recepttel érkeztem, amelyik a hűtőben készül. Tényleg nem bonyolult, csak türelem kell hozzá, hogy kivárjuk a hűtési időket.

Hozzávalók:

  • 200 g darált keksz
  • 100 g olvasztott vaj
  • 400 g csokoládé
  • 400 g habtejszín
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál vaj
Csokitorta sütés nélkül, fotó: dho

Elkészítés:

A darált kekszet összekeverjük az olvasztott vajjal. Majd egy kisebb tortaformába nyomkodjuk. Én 20 centiméteres formát használtam. Igyekezzünk egyenletesen eloszlatni, jusson az oldalára is. Ha kész, mehet is a hűtőbe.

A tejszínt forráspontig melegítjük, majd ráöntjük az előzetesen egy tálba darabolt csokira. Keverjük addig, amíg egyenletes nem lesz, majd tegyük bele a csipet sót a vaníliás cukrot és a két evőkanál vajat. Ezzel is keverjük simára. Ezt a keveréket tegyük a hűtőbe minimum 2 órára, hogy teljesen kihűljön. Ha ez megvan, akkor gépi habverővel verjük fel alaposan, majd a habot öntsük rá a kekszalapra. Ismét hűtsük, legalább egy órát.

Jó étvágyat!

(dho)