Hozzávalók:
az alaphoz
- 250 g nápolyi
- 80 g vaj
a krémhez
- 250 g mascarpone
- 500 ml tejszín
- vanília aroma, vagy vaníliáscukor
- 80 g porcukor
díszítéshez
- mogyorókrém vagy olvasztott csoki
Elkészítés:
A nápolyit érdemes még a zacskójában összezúzni, apró darabokra. Így nem koszol. Ha ez megvan, a kétharmadát tegyük egy tálba, és keverjük össze az olvasztott vajjal. Egy kis méretű tortaformába, vagy tortakarikába öntsük a keveréket és nyomkodjuk le egyenletesen az aljára – pont úgy, mint egy kekszalapnál. Tegyük a hűtőbe.
Addig kezdjük el felverni a tejszínhabot, amikor pedig megindul, tegyük bele a cukrot és a mascarponet valamint a vaníliát. Verjük tovább a habot. Egy sűrű, stabil krémet kapunk. Ezt felezzük el, és az egyik részhez adjuk hozzá a zacskóban még ott lapuló nápolyi töretet. Óvatosan keverjük össze, és ezt simítsuk bele a hűtőből kivett tortaformába, a már kész alapra. Majd simítsuk rá a maradék, nápolyi mentes krémet is. Tegyük az egészet 5-6 órára a hűtőbe. Olvasztott csokival vagy kissé megmelegített mogyorókrémmel díszítsük.
Jó étvágyat!