Sütés nélküli csokitorta

//Berényi Attila
vasarnapi-suti_sutesnelkuli-csokitorta_dho_20230506-2

Sütés nélküli csokitorta. fotó: dho

Mindig kerestem az olyan süti recepteket, amelyekbe tényleg alig kell valami, és lehetőleg minimális vesződséggel el lehessen készíteni. Na ez pont egy ilyen finomság, és már szinte ciki, hogy milyen gyorsan össze lehet dobni. Ha nagyobb tételben csináljuk, akkor a vendékeknek is ideális.

Hozzávalók

  • 120 g keksz
  • 70 g vaj
  • 210 ml habtejszín
  • 150 g tejcsokoládé
  • 150 g étcsokoládé
  • kakaópor díszítésnek
Sütés nélküli csokitorta. fotó: dho

Elkészítés:

A kekszet egyszerűen őröljük meg, majd öntsük rá a megolvasztott vajat. Összekeverjük, és belelapogatjuk egy 20 centi átmérőjű, frissentartó fóliával kibélelt tortaformába. Egy kanállal összetömörítjük. Ez lesz a torta alapja.

A krémhez öntsük a tejszínhabot egy lábasba és hagyjuk 3-5 percig melegedni. Majd adjuk hozzá az apróra vágott csokoládékat. Keverjük addig, amíg sima és homogén lesz. Öntsük az egészet a keksz alapra és hagyjuk egy éjszakát a hűtőben pihenni. Szedjük ki a formából és hintsük meg kakaóporral.

Jó étvágyat!

(dho)