Hozzávalók:
- 250 g zabpehely
- 5 tojás
- 1000 ml tej
- 1 citrom reszelt héja
- 100 g cukor
- 20 g vaníliás cukor
- mazsola ízlés szerint
- 100 ml víz
- porcukor a tetejére
- baracklekvár öntetnek
Elkészítés:
A zabpelyhet, tejet, citromhéja, cukrot, vizet egy lábosban alacsony fokozaton folyamatos keverés mellett, sűrűre főzzük. Azaz készítünk egy tejbezabot, ha úgy jobban tetszik, zabkását. Ha kész, félre tesszük hűlni. Addig pedig van időnk a tojások sárgáját kikeverni a vaníliás cukorral, a fehérjét pedig egy csipet sóval kemény habbá verjük. A kihűlt masszához aztán hozzákeverjük a cukros tojássárgáját. Majd óvatosan, hogy ne törjön össze, hozzákeverjük a tojásfehérjehabot is. Ha szeretnénk bele mazsolát, akkor azt most kell hozzá keverni. Egy kivajazott edénybe töltjük a masszát, majd 190°C-os előmelegített sütőben, 40-45 perc alatt készre sütjük.
Kockákra vágjuk, megszórjuk porcukorral, és baracklekvárral nyakon öntve tálaljuk.
Tipp: Mogyorókrémet is használhatunk öntetnek.
Jó étvágyat!