Hozzávalók:
a tésztához
- 180 g liszt
- 150 g porcukor
- 3 db tojás
- 20 g vaj
- 200 g étcsokoládé
- 120 g tejszín
- 20 g keményítő
- 1 cs sütőpor
a krémhez
- 300 g édes mogyorókrém
- 500 g mascarpone
a tetejére
- kakaópor
- étcsokoládé
Elkészítés:
A tésztához az étcsokoládét és a vajat, gőz fölött összeolvasztjuk, majd hozzáöntjük a szobahőmérsékletű tejszínt, és már a tűzről levéve egyneművé keverjük. Amíg ez hűl, addig a tojásokat egy robotgép segítségével habosra keverjük a porcukorral. Folyamatos keverés közbe beleöntjük a csokis keveréket. Még mindig nem kapcsoljuk ki a gépet, hanem belekanalazzuk a sütőporral és a keményítővel összeszitált lisztet. A krém állagú tésztát egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, majd 30 percig sütjük a 180° C-ra előmelegített sütőben. Ha készen van, a tortaformából kiszedve hagyjuk teljesen kihűlni, majd kedvünk szerint két vagy három rétegre vágjuk fel.
Addig a mogyorókrémet egy picit tegyük mikróba, de csak éppen pár másodpercre, hogy kissé folyóssá váljon, majd a robotgépben egyszerűen habosítsuk ki a mascarponéval. A krém készen is van.
A torta összeállításához tegyük az alsó réteget arra a tálra, amin majd szervírozni fogjuk a sütit. Ezen eloszlatjuk a krém egyharmadát, majd ugyanígy teszünk a következő két tésztaréteggel is. A díszítéshez szórjunk a tetejére kakaóport, majd reszeljünk egy zöldséghámozó segítségével rá csokit. Egy órácskát hagyjuk pihenni a tortát, hogy a krém és a piskóta összebarátkozzon, majd tálalhatjuk is.
Jó étvágyat!