Hozzávalók:
a piskótához
- 3 db tojás
- 80 g cukor
- 12 g vaníliás cukor
- 140 g liszt
- 80 g kefír
- 1 tk piros ételfesték
- 50 g olaj
- 5 g kakaópor
- 6 g sütőpor
- csipet só
a krémhez
- 2 ek málnalekvár
- 150 g mascarpone
- 40 g porcukor
a bundázáshoz
- magvak
- liofilizált gyümölcs
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk: a fehérjét a cukrok felével elkezdjük habosítani, a sárgáját a cukrok másik felével kikeverjük, addig egy másik edényben összemérjük a kefirt, az olajat és az ételfestéket. Utóbbit hozzáadjuk a cukros tojássárgájás keverékhez. Egy másik edényben a száraz hozzávalókat elkeverjük, apránként ezt is hozzáadjuk, majd a legvégén spatulával beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. 22 cm átmérőjű szilikonos sütőpapírral bélelt tortakarikába töltjük és 150° C-os előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Amíg sül a tészta, addig a krém hozzávalóit összekeverjük. A már megsült és teljesen kihűtött piskótát összemorzsoljuk és hozzákeverjük a krémet, egy fél órára hűtőbe tesszük, hogy könnyebben formálható legyen. Tetszőleges golyókat formázunk belőle és ízlés szerint durvára tört magkeverékbe vagy liofilizált gyümölcsporba forgatjuk.
Jó étvágyat!