Hozzávalók (4 pohárhoz):
a krémhez
- 50 dkg túró
- 1 dl tejszín
- 8 dkg cukor
- 12,5 dkg margarin vagy vaj
- vanília aroma
- 1 citrom reszelt héja
a gyümölcs öntethez
- 25 dkg eper
- 5 dkg cukor
- 0,5 db narancshéja
- 1 kávéskanál keményítő
Elkészítés:
Az öntethez a megtisztított és elfelezett eperszemeket egy edényben összekeverjük a cukorral (picit meg is törhetjük egy villával) és kis lángon felfőzzük. 1 dl vízben elkeverjük a keményítőt és besűrítjük vele az öntetet, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a narancshéjat.
Tipp: ha nincs kedvünk főzőcskézni, akkor az epret, a cukorral és a narancshéjjal leturmixoljuk (a botmixer tökéletes munkát végez).
A krémhez a puha margarint kihabosítjuk a cukorral és hozzáadjuk a túrót. Én krémesen szeretem, így a botmixert vetem be – de aki kedveli a nagyobb túró darabokat, az villával is dolgozhat. Adjunk hozzá annyi tejszínt, hogy kanalazható állagú krémet kapjunk Mehet bele a citromhéj és a vanília aroma. Egyneművé keverjük a krémet.
Szép poharakba rétegezzük az öntetet és a krémet. Légyen rusztikus és nem szabályos, mert így lesz szemet gyönyörködtető az eper élénk pirosának és a túró tiszta fehér színének találkozása. Az illata pedig semmihez sem fogható. Fél órát pihenjen a hűtőben.
Jó étvágyat!