Hozzávalók:
a pudinghoz
- 1 csésze tápiókagyöngy
- 4 ek méz vagy édesítő (lehet kevesebb is)
- 1 mokkáskanál vanília kivonat
- 7 dl tej (lehet növényi tej is)
az öntethez
- 10 szem eper
- 1 mokkáskanál balzsamecet
- 1 ek méz vagy édesítő
Elkészítés:
A tápiókagyöngyöt abba az edénybe mérem, amelyben majd főzni fogom és a teljes tejmennyiségből annyit öntök rá, hogy ellepje. 10 percig hagyom állni, hogy a gyöngyök megszívják magukat nedvességgel. Majd hozzáadom a maradék tejet, a vanília kivonatot és az édesítőszert. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ha kész, átkanalazom a pudingot a tálalásra előkészített poharakba. Amíg hűl, elkészül a gyümölcs öntet. A megtisztított epret meglocsolom egy kis balzsamecettel (csodát tesz az ízével) és ráöntöm az édesítőt. Majd egy botmixerrel pépesítem az egészet. A langyosra hűlt pudingra öntöm, és beteszem a hűtőbe. Hidegen a legjobb.
Jó étvágyat!